Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
vanzuiden - 04-03-2012 21:39:02
Auto & Vervoer

Ov chipkaart

Deze ov chipkaart heeft ook mij doen besluiten voortaan met de auto naar eindhoven weer te gaan ipv met de bus. als ik een ov chipkaart wil kopen, moet ik dit in het weekend op zaterdag doen, dan alleen kan ik in valkenswaard een ov chipkaart kopen, op de openingstijden van de winkel mits ze nog voorradig zijn. als je net als ik onverwachts doordeweeks met de bus mee wil, moest ik overdag in eindhoven naar het station lopen, want in de bruna winkel waren ze uitverkocht in het centrum van eindhoven, dus alleen nog verkrijgbaar op het station.
volgende dag met de bus mee, mezelf door de overvolle bus naar de uitgang gewurmd, sluiten de deuren al en wil de chauffeur al aanrijden, in paniek vergeet ik uit te checken en was ik al blij dat ik alsnog mocht uitstappen, kostte van deze enkele rit naar mijn werk 4 euro bij vergeten uit te checken, als ik los kaartje gekocht had, had ik maar 3 euro hoeven te betalen. terug moest ik naar de andere kant van het centrum lopen, om daar op de bus te kunnen stappen naar valkenswaard, zodat je maar een keer hoeft in en uit te checken, kostte de rit 2.50, wegens file aalsterweg/eindhovenseweg. dus tja als ik met de auto rijdt en alleen de benzine tel, dan kost dat ca. 2 liter benzine dus nu 3.60 euro per dag voor heen en terug, dus goedkoper en voor mijn gezondheid nog beter, ik kan namelijk niet zo'n grote afstanden meer lopen, dus wordt ik gedwongen bijna om wel mijn auto te nemen. voorheen was een abonnement van de bus nog 27,50 per maand, maar kon ik voor de deur in stappen en onderweg overstappen op de lijnbus naar valkenswaard, zonder extra kosten. dus tja waarom ze die abonnementen nu ineens verhoogd hebben naar 103 euro per maand, want dit zou ik na afschaffing van de speciale lage maandstarieven moeten gaan betalen voor de bus. wat het nu met de ov chipkaart kost per maand, daarop kan niemand mij duidelijk antwoorden, dan moet ik het maar eerst aanvragen. dit moet ik dan wel eerst formulier ophalen, u raadt het al, op het station in eindhoven. nee ov chipkaart kan nog heel wat verbeterd worden, zeker voor de buitengebieden, want je kan 's avonds na 18.00 uur en op zaterdagavond en zondag geen ov chipkaart kopen of laden in valkenswaard. ik heb dit gemeld bij de busmaatschappij, krijg een standaard brief als antwoord, dat ze mijn vraag volledig begrijpen, ik moet maar een ov chipkaart op naam bestellen, dan kan ik die thuis opladen via internetbankieren.
dat betekent dat ik dan een kaart voor alle gezinsleden apart moet kopen, dus per persoon al 7,50 kwijt ben, en dan heb je nog geen meter gereden met de bus. maar tja dan moet ik wel eerst naar station in eindhoven een kaartje kopen van 3 euro om dat formulier op te halen en ook weer in te leveren. moeilijker konden ze het niet maken.