Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

switchcompany
switchcompany - 06-03-2012 13:36:30
Huishouden & Energie

Zon energie

Pfoe, lastig te beantwoorden. het ene merk zonnepanelen presteert inderdaad beter dan het andere. maar om te zeggen dat het rendement slecht is, nee. het rendement is vooral ook afhankelijk van schaduw, hellingshoek etc. dat speelt vaak een grote rol.
ook is het lastig te beantwoorden of de zonnepanelen daadwerkelijk goedkoper zullen zijn. momenteel gaan de prijzen de komende maanden drastisch omlaag: de subsidie in duitsland is weg (1/3 van de wereldorders komt uit duitsland), dus is er overproductie. om te overleven is de verwachting dat vooral uit china panelen komen voor dumpprijzen. eerste slachtoffer van deze crisis is bijv. scheuten solar uit nederland. maar het is lastig te zeggen hoe dat over 5 jaar zit...
info over zon:
een leverancier: http://www.greenchoice.nl/thuis/zelf-opwekken/energie-terugleveren
algemeen: http://www.zonnestroomproducenten.org/salderen.html
wiki: http://dewiki.nl/index.php/salderen
wettekst: http://henribontenbal.wordpress.com/2011/05/14/onbeperkt-salderen-mag-dat/
expert: http://www.zonnepanelen.wouterlood.com/