Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 06-03-2012 18:46:28
Geldzaken & Recht

Kilometervergoeding

Hallo hanedorp,

reiskosten voor medische behandelingen:
reiskosten voor vervoer van en naar een erkende medische hulpverlener (ook wel ‘ziekenvervoer’ genoemd) kunt u aftrekken als specifieke zorgkosten. denk bijvoorbeeld aan het vervoer van en naar een ziekenhuis, polikliniek of revalidatiecentrum, naar een arts of een paramedische hulpverlener, zoals een fysiotherapeut of een ergotherapeut of naar een vrij gevestigde psychiater, een psychotherapeut of een ambulante psychotherapeutische behandelaar.

* reist u met het openbaar vervoer, dan kunt u de kosten gemakkelijk aantonen. bewaar wel de vervoersbewijzen of maak een print van de overzichten die u krijgt op uw ov-chipkaart.
* maakt u gebruik van uw eigen auto, dan zijn de werkelijke kosten aftrekbaar. u kunt deze werkelijke kosten bepalen aan de hand van de integrale kilometerkosten voor uw auto. neem hiervoor de kosten per kilometer voor uw type auto volgens de berekeningen van de anwb of de consumentenbond. ook een bedrag van € 0,35 per gereden kilometer wordt in veel gevallen wel geaccepteerd door de belastingdienst, al is dit nergens vastgelegd in regelgeving.

vergoeding
u kunt alleen de werkelijk gemaakte kosten aftrekken. kreeg u voor deze kosten een vergoeding, dan moet u die vergoeding in mindering brengen op het bedrag dat u aftrekt.
(bron: meerkosten.nl)

met vr.gr.