Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-05-2005 22:46:34
Geldzaken & Recht

Executoriale verkoop na beslaglegging

ik wil jullie alvast bedanken voor jullie reacties.


er is door de deurwaarder geen bodem recht genomen. er is voor ruim een jaar geleden zonder aankondiging te geven een inval geweest en er is toen ook direct beslag genomen.


ik zal het in het kort proberen uit te leggen. dat verklaart ook waarom ze niet gehoilpen worden bij een schuldsanering.


mijn ouders hebben een schuld bij de gemeentelijke sociale dienst. mijn vader en moeder zijn voor 3 jaar geleden gescheiden en mijn vader is bij een vriend ingetrokken. hij leefde van een wao uitkering en mijn moeder moest toen een uitkering aanvragen bij de sociale dienst om van te leven.


ondanks de scheiding hebben ze wel altijd goed contact gehad en toen mijn vader er bij die vriend van hem uitgezet werd vanwege een conflict, kon mijn moeder hem niet op straat laten staan. ik had de ruimte niet om pa op te vangen en heeft mijn moeder dus gezegd dat hij tijdelijk bij haar mocht verblijven en wel op zoek moest gaan naar iets anders.


hier is uit voortgekomen dat de buren mijn ouders "verlinkt" hebben en dat ze dus een wao uitkering van mijn vader en een sociale dienst uitkering van mijn moeder kregen.


dit met als gevolg dat, wat achteraf blijkt, de sociale recherche ons heeft afgelegd en in de gaten heeft gehouden. wij wisten op dat moment nergens van en 14 maart 2004 stonden ze met 5 man sterk aan de deur om een inval te doen. er is op die dag ook poer direct beslag gelegd op de inboedel en van de 2 auto's is er eentje meegenomen.


mijn ouders hebben schuldsanering aangevraagd en dat is afgewezen omdat het volgens de rechter hun eigen schuld was. ondanks meerdere excuses van mijn ouders kant en regelmatige aanduiding dat ze niet bewust fraude heeft gepleegd, heeft zelf de rechtbank in hoger beroep de aanvraag afgewezen.


wat moeten we nu??????? ik ben de oudste van 4 kinderen en het hele gezin gaat hierdoor grof gezegd naar de klote. mijn moeder staat op instorten en de spanning is niet te snijden.


ik zou willen dat ik ze financieel kon helpen maar dat redden ik en mijn zusjes echt niet. ik hoop dat dit niet ook dat kleine beetje kapot maakt wat we nog hebben en daarom vraag ik stilletje om hulp en advies.


kimberley