Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janbato - 12-03-2012 12:40:14
Geldzaken & Recht

Geldzaken en privacy

Heekl lastig, maar wat te doen als e het niet terug storten. is het een luttel bedrag dan ben je geneigd te deneken laat maar. maar is het een groot bedrag ja dan wil je dat weer terug. de ontvanger wil het niet terug geven dat blijkt na een paar maanden...men had dan inzage in de rekening kunnen hebben. het feit dat men het niet terug wil geven is een eigendoms handeling, de ontvanger wilover het geld beschikken. het is ver gezocht maar het levert het misdrijf verduistering op.
aangifte doen bij de politie is dan het enige dat men nog kan doen. waarvan aangifte dan wel, van verduistering van enig goed dat men anders dan door misdrijf onder zich heeft...letterlijke tekst.( artikel 321 wetboek van strafrecht).
in eerste instantie zal men niet echt staan te springen om dit soort aangiften, maar het is wel degelijk strafbaar. de politie kan ook de gegevens achterhalen, het is de enige methode die overblijft.
succes ermee