Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

oo
oordopje - 12-03-2012 14:23:33
Geldzaken & Recht

Geldzaken en privacy

[quote=alfons schreef op maandag 12 mrt 2012, 13:07]blijft vreemd, dat er als je zelf iets terug wilt draaien dat het niet kan, als de bank een eigen betaling terug wil draaien gaat het wel. eigen ervaring: een behoorlijk bedrag van mijn rekening afgeschreven door een hacker. bedrag door ing binnen een week vergoed. echter de dag na bijschrijving van de vergoeding wordt het bedrag teruggestort op mijn rekening, dit omdat de hacker een foutieve bestemmingsrekening had opgegeven. per saldo was ik dus niets kwijt (gelukkig). nu kon de bank wel het ten onrechte overgemaakte bedrag van de vergoeding terugdraaien. dus als particulier gaat het niet, maar als bank wel.meten met twee maten?

dat gevoel heb ik ook. meten met twee maten. ja ik heb een foutje gemaakt. doen we allemaal dacht ik zo. maar ik ben min of meer verplicht om een rekening te hebben bij een bank. die zelf ook wel eens in de fout gaat.
mag ik dan als eenvoudige consument dan verwachten dat de bank mij ook helpt om een fout ongedaan te maken waarmee ik zelf niets anders kan doen dan via een achterdeur of via aangifte er werk van te maken? of is dit verwachtingspatroon onredelijk? we zijn er als de kippen bij om te zeggen dat we beter moeten opletten en te wijzen op de mogelijkheid van fraude. allemaal waar maar hoe zou je zelf reageren als dit je overkwam? als je het kunt missen zal er niet zoveel aan de hand zijn. maar als je het niet hebt? dan ineens ontstaat het gevoel dat de privacy wetgeving tegen ons gebruikt terwijl die er is om ons goedwillende burgers zoveel mogelijk te beschermen (tegen de invloed van bedrijven en kwaadwillenden
bedrijven die toch al meer van je weten dan je zelf weet.

ik wist niet dat geld overmaken naar een andere rekening dan bedoeld met een aangifte kan worden geregeld. ga ik zeker doen. bedankt
ook zal nog eens een paar centen overmaken met een mededeling erop dat ik het geld graag terug wil(duh)

bedankt allemaal