Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

om
omatine - 12-03-2012 14:48:25
Geldzaken & Recht

Geldzaken en privacy

Hoi,
ik kreeg zelf een geld gestort door een foute overboeking. eerste weken niks van gehoord. toen ik kreeg ik een brief van de bank dat ik het geld terug moest storten of dat ze anders mijn gegevens zouden doorgeven aan de persoon die de fout gemaakt had. ik heb het toen teruggestort.
maar je bank moet natuurlijk wel meewerken om zoiets voor elkaar te krijgen. uit eigen beweging zou ik het niet teruggestort hebben (eerlijk is eerlijk). maar als ze dreigen je naam door te geven aan de persoon die de fout maakte, dan doe je dat wel. wil jouw bank niet zo'n 'dreigbrief' sturen?
dan hoeft de bank in eerste instantie geen privacy te schenden van de verkeerde ontvanger, en die heeft dan zelf de keus: stort ik het niet/wel terug en hij weet dan ook, dat zijn gegevens wel doorgegeven worden als hij op het geld blijft zitten.
succes!