Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 13-03-2012 10:24:34
Geldzaken & Recht

Geldzaken en privacy

[quote=oordopje schreef op maandag 12 mrt 2012, 12:36][quote=anduril schreef op maandag 12 mrt 2012, 12:29]ongeloofwaardig verhaal. als je een typefoutje maakt, dan zal de 11-proef geen positieve uitslag geven en de overboeking worden geweigerd. overigens, als je met internetbankieren overboekt naar een eigen rekening, dan zal dat nummer toch wel in je adresboek staan? verder kan je bij een overboeking niet zien welke bank het is.

tsja, een van de weinige banken die met minder cijfers werken is de ing. wordt op de een of andere manier een cijfer 'vergeten' dat wordt het bedrag automatisch overgemaakt naar de ing. vind ik persoonlijk een foutje in de bank software, maar wie ben ik...

dat gaat dan om de oude postbank nummers, ing nummers (oude en nieuwe) voldoen gewoon aan de regels voor bankrekeningnummers, incl. 11-proef.

als je een fout maakt in een "postbank" nummer krijg je altijd de vraag of de naam klopt (als je andermans nummer invoert, krijg je ook de naam van die rekeninghouder te zien). dus als gebruikers moet je dan al 2 fouten maken om te betaling naar een verkeerde rekening te doen (1e is verkeerd nummer invoeren, 2e is de waarschuwing negeren).