Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-03-2012 14:15:53
Geldzaken & Recht

Inboedel verwijdert zonder toestemming erfgenaam

Vergeet al het vorenstaande. vladja heeft het volledig bij het rechte eind. ga direct terug naar de notaris. door beneficiair te aanvaarden heeft u als nabestaande het recht eerst te inventariseren of er meer bezittingen dan schulden zijn, voordat u besluit de erfenis te aanvaarden of te verwerpen en kunt u dan niet voor een groter bedrag aan schulden aansprakelijk worden dan dat er baten in de nalatenschap aanwezig zijn.
u verwerpt uw erfenis en ontvangt niets meer uit de erfenis, geen bezit en geen schuld.
zowel beneficiair aanvaarden als verwerpen moet bij de griffie van de rechtbank gebeuren in het arrondissement waar uw moeder het laatst heeft gewoond.

een verklaring van erfrecht is nodig, ook al is de nalatenschap maar klein, anders werkt de bank niet mee aan het opheffen van een bankrekening.

v.w.b. de 'vriendin': alsnog direct aangifte doen wegens diefstal. tenzij ergens vermeld staat dat zij na het overlijden optreedt als executeur testamentair. in dat geval heeft zij de taak om namens de overledene haar nalatenschap af te wikkelen. deze 'vriendin' wikkelt de erfenis af, krijgt het beheer over de nalatenschap, maakt zo snel mogelijk een overzicht van de bezittingen en schulden, betaalt alle rekeningen en verkoopt eventueel (in overleg met u) delen van de inboedel. aan het einde van haar taak legt zij aan u rekening en verantwoording af en geeft extra info als dat gewenst is.

nogmaals dringend advies: overleg met de notaris wat te doen. kan ook in deelopdracht, waardoor de kosten minder.