Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-03-2012 18:15:46
Geldzaken & Recht

Inboedel verwijdert zonder toestemming erfgenaam

Benbri,

vergeet het verhaal maar om nog beneficiair te aanvaarden. door de huur op te zeggen (jouw handtekening) via de "vriendin" heb je je al als erfgenaam gedragen en de erfenis met alle lusten en lasten geaccepteerd.

nu verder.

"vriendin" heeft de begrafenis geregeld en is dus opdrachtgever en verantwoordelijk voor de rekening. was er een begrafenispolis afgesloten? neem eventueel contact op met de uitvaartondernemer om dat na te vragen, maar houdt wel vol: "vriendin" is opdrachtgever en dus betaler van alle kosten, die niet gedekt zijn door een polis.

aangetekende brief met ontvangstbewijs aan "vriendin", waarin je stelt dat

- je haar 14 dagen de tijd geeft om alle ontvreemde spullen uit het huis van moeder terug te geven na overleg over de overdracht, inclusief alle papierwerk. zo niet, dan er dan aangifte wegens diefstal tegen haar gedaan wordt bij de politie

- je dan tevens een rechtszaak aanspant om de spullen terug te krijgen en je de rechter zal verzoeken om haar eveneens te veroordelen tot betaling van de kosten van de rechtszaak, die minstens € 500,-- zullen bedragen, en dat je de rechter zal vragen om een dwangsom per dag op te leggen van € 1000,-- per dag dat zij de uitspraak niet nakomt

- eventuele andere zaken toevoegen.

houdt het zakelijk en kort.

vladja