Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-03-2012 18:52:06
Geldzaken & Recht

Inboedel verwijdert zonder toestemming erfgenaam

Vladja, ze was ook heel snel. 11 febr. overleden, week daarna begraven en week daarna kregen we de akte van overlijden binnen en dat hetv huis totaal leeg was (incl. laminaat) dus ze was zeker snel helaas. heb haar idd een brief geschreven met wat jij zei, behalve het tijdsbestek, dus ik geef haar nog even een week de tijd en daarna stuur ik dezelfde brief met aanvulling aangetekend op (met tijdsbestek en dergelijk) daarna hebben we ook de verklaring van erfrecht binnen, dus kunnen we ook wat meer. contact had ik idd ook opgenomen met de begrafenis ondernemer, maar die zijn niet verplicht om dingen uit te zoeken. ook op mijn vraag of ze wel voldoende verzekerd was krijgen wij geen antwoord. ze communiceren alleen maar met degene die getekend heeft voor de "opdracht", vooral omdat wij dus ook niet verantwoordelijk zijn voor de kosten volgens yarden in dit geval, maar het kan wel zo zijn dat ze de kosten (die "vriendin") het kan verhalen op de erfenis, wat ik zo vreemd vind, maar voor nu zijn we iig niet verantwoordelijk voor de kosten die uit de begrafenis komen.

overigens over dat stukje van de rechter, kan dat dan? ik weet niet hoe die procedure allemaal gaat lopen. moeten we eerst aangifte doen bij de politie en daarna naar de rechter zelf gaan om kosten te verhalen? het vervelende is dat we wel weten wat er in de woning stond, maar dat ze dus dat soort dingen achter gehouden heeft (bonnen en zo) en wij dus niet de waarde van de dingen weten, behalve dat ze net anderhalf jaar oud waren. heb toevallig een bon gevonden (zal ze over het hoofd gezien hebben denk ik) van 2 stoelen, dus die hebben we wel...en ik heb vanuit een huurcontract (ze was net verhuist) een aanvraag voor laminaat mogen leggen, maar laminaat is dus ook verdwenen. en foto's enzo...en daar zit dan weer geen geldwaarde aan..denk dat we er dus zeker wel goed aan doen om eens naar het juridisch loket te gaan.

overigens hebben wij geen reactie ontvangen op mijn brief. en ik blijf het vreemd vinden dat we wel alle rekeningen hebben ontvangen, maar geen bankafschriften van welke rekeningen dan ook, geen bonnen van iets (behalve die verdwaalde bon) en eigenlijk alles waarmee we iets kunnen aantonen qua waarde en wat er stond.