Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-03-2012 21:25:14
Geldzaken & Recht

Inboedel verwijdert zonder toestemming erfgenaam

Een executeur die meer mag dan alleen de uitvaart regelen kan tegenwoordig alleen in een testament worden benoemd. voor 2003 kon dat ook bij codicil. mondeling kun je dus niet als executeur zijn benoemd.

als je schade hebt gelopen door de acties van de vriendin, dan kun je haar daar aansprakelijk voor stellen. zij zou zich echter op het standpunt van de zaakwaarneming kunnen stellen en stellen dat jij geen financiƫle schade hebt geleden.

eerste actie die ik je kan aanraden is gebruik maken van het recht van beraad. alleen dan krijg je nog 3 maanden de tijd om te kijken of je wilt aanvaarden of verwerpen. als je wilt aanvaarden kun je nog eens kiezen tussen beneficiair (onder voorrecht van boedelbeschrijving) of zuiver. heb je eenmaal gekozen, dan kun je daar niet meer op terug komen.

voor verwerping en beneficiair aanvaarden moet je langs de rechtbank. daar zijn ook leges aan verbonden die je meteen moet betalen. dat kun je zelf doen of door, bijvoorbeeld, een notaris laten regelen.