Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-03-2012 08:53:10
Geldzaken & Recht

Inboedel verwijdert zonder toestemming erfgenaam

Stekel,
een akte van aanvaarding is niet zo duur hoor, zit bij de kosten van een verklaring van erfrecht in. ook kan een notaris in opdracht van iemand anders dan een erfgenaam een verklaring van erfrecht opstellen. hij zal dan wel contact moeten opnemen met de erfgenamen, maar hoeft dus niet in opdracht van de erfgenamen te handelen.

moeder56,
gratis advies bij een notaris krijg je tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. de notaris moest ondernemer worden en moet dus ook geld rekening voor ieder advies dat gegeven wordt. dat is nu eenmaal inherent aan het verplicht opgelegde ondernemerschap.

terpstra,
als je een testament op laat stellen, krijg je nadat het getekend is een afschrift (gewaarmerkte kopie) daarvan toegestuurd. die kan die vriendin dus gevonden hebben en toegezonden hebben. de notaris gaat daar dus niet over de schreef.

nog even een algemeen praktisch punt: ik maak het in de praktijk regelmatig mee dat mensen op hun sterfbed mondelinge verzoeken doen die zelfs zo ver kunnen gaan als: "licht mijn kinderen achteraf pas in". die zijn dan niet eenvoudig aan te tonen, maar het komt voor. voordat op dit forum de bewuste "vriendin" hier publiekelijk veroordeeld wordt, zou ik wel graag deze nuance maken.