Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-03-2012 09:58:47
Geldzaken & Recht

Inboedel verwijdert zonder toestemming erfgenaam

In navolging van in ieder geval vladja, herman bakels en jolan2604: de z.g. vriendin heeft volstrekt onrechtmatig gehandeld hetgeen in strijd is met diverse bepalingen uit het b.w. zij heeft zicht ongemachtigd voorgedaan als executeur testamentair maar op basis van hetgeen gemeld wordt kan ook diefstal c.q. verduistering aan de orde worden gesteld hetgeen een misdrijf is.

het lijkt mij absoluut zinvol dat u de nodige acties neemt waaronder het al geadviseerde benificaiar aanvaarden.
dat is nodig om, zo zou blijken dat uw moeder nog schulden heeft of had u daarvoor aansprakelijk wordt gesteld als wettig erfrgenaam.
een zeer belangrijk aspect daarbij is het vraagstuk van successierechten.
er moet immers altijd na overlijden aangifte worden gedaan waarbij u nu ook nog in de lastige situatie komt dat u de inhoud van de boedel niet kent.
u kunt daarmee dus feitelijk niet voldoen aan de aangifteplicht. (ik neem aan dat de z.g. vriendin' dat niet heeft gedaan.)
let ook op dater ook nog andere fiscale aspecten kunnen zijn zoals de aanslagen ib /pvv. aannemelijk is dat u recht kunt doen gelden op teruggave van ingehouden loonheffing over de eerste weken van dit jaar.

ik adviseer u om in ieder geval de z.g. vriendin per aangetekend schrijven, met antwoordbevestiging aansprakelijk te stellen.
heeft u een rechtsbijstandsverzekering, schakel die dan in. bent u lid van een vakbond -> die verleent ook rechtshulp. anders in ieder geval een juridisch loket raadplegen.


houd er rekening mee dat de vriendin mogelijk heeft gehandeld met de beste bedoelingen c.q. dat zal gaan stellen als dat niet zo zou zijn.

als u echter een indicatie krijgt dat er relatief weinig te erven was, houd dan rekening met de te nemen moeite en kosten.


m.b.t. de successieaangifte lijkt het mij zinvol dat u de belastingdienst in kennis stelt van het gebeurde om u in te dekken tegen vorderingen van de fiscus.