Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

moeder56
moeder56 - 21-03-2012 16:18:16
Geldzaken & Recht

Alleenverdieners weer de klos/aanrechtsubsidie

[quote=ultraglide1998 schreef op woensdag 21 mrt 2012, 13:41]ik kan me vergissen maar ooit toen deze heffingskorting werd gegeven was het om vrouwen "zelfstandig " inkomen te geven en zodoende niet meer van de man afhankelijk te zijn. echter ....dat geld is toen wel van het brutosalaris van de werkende echtgenoot afgehaald ( die dus minder ging verdienen ). als nu die heffingskorting wordt opgeschort vraag ik mij af of ik de destijds afgenomen brutogelden ook weer terug krijg.
mijn vrouw is 55 , buitenlands en zal ongetwijfeld onvoldoende kennis hebben om een baan te vinden. en dan ?
maar goed , ik neem aan dat deze maatregel er niet doorkomt.

dit klopt niet. het was zo dat de alleenverdienende de belastingvrije som van de niet-werkende partner mocht gebruiken. later is de belastingvrije som persoonlijk geworden, wat resulteerde in de "aanrechtsubsidie". dus het was broekzak/vestzak werk.
wat uw echtgenote betreft, u zorgt daarvoor neem ik aan ???