Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 21-03-2012 17:05:00
Voeding & Gezondheid

Slaapgebrek

V.w.b. het winkelcentrum:
er zijn bepaalde normen voor geluid waaraan ze moeten voldoen, naar ik aanneem. voor zover ik weet zijn er drie tijdvakken: dag, avond, nacht. van belang is bv het piekgeluid, maar ook het gemiddelde. het is vrij complexe materie, maar als je de betreffende ambtenaar om hulp vraagt, kom je misschien verder dan je denkt (hangt een beetje van de persoon af ...). de geluidsspecialist van de afd. milieu van uw gemeente zou er 'alles' van moeten weten. hij/zij zou op uw verzoek / vraag / klacht een meting kunnen verrichten, met een professionele geluidmeter, of dit uitbesteden aan een geluidmeetbureau. er zou een meter op / aan uw balkon gehangen kunnen worden voor een meting over langere tijd (een of meer weken).
door de metingen te vergelijken met de normen, kan hij/zij zien of er sprake is van overschrijding van die norm. zoja, dan moet er iets bij de bron veranderen, bv afscherming, andere tijden ...

ik weet uit ervaring dat het even kan duren voor er resultaat is, maar als je in je recht staat: het kán wel :-))
blijven klagen / hulp vragen lijkt soms niet te helpen, maar soms krijg je de gemeentelijke organisatie alleen in beweging als je er wat druk op blijft uitoefenen.
samenwerken om tot een oplossing te komen lijkt eng, maar kan wel goed uitpakken.
denk je echt in je recht te staan, en denk je echt dat er normen worden overschreden, en komt de gemeente niet in beweging, overweeg dan juridische stappen (hoewel de meeste juristen helaas volstrekt geen kaas hebben gegeten van milieuregels, laat staan hoe je moet rekenen met geluid - ).

(ga niet zelf aan de gang met een simpel metertje, een metertje van 50 euro kan echt niet op tegen professionele apparatuur, bovendien: de regelgeving zit volgens mij zo ingewikkeld in elkaar om als leek zelfs maar een begin van een oordeel te kunnen vellen.)

succes!!