Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

qp
qpc - 23-03-2012 14:07:01
Computers & Telefonie

Pc virus autorun

[quote=gisela schreef op vrijdag 23 mrt 2012, 13:27][quote=qpc schreef op vrijdag 23 mrt 2012, 13:05][quote=gisela schreef op donderdag 22 mrt 2012, 14:57]

definitie: deviceharddiskvolume1autorun.inf



de virusscanner geeft al aan waar je het moet zoeken, nemelijk op de harde schijf en dan specifiek het programma 'autorun.inf'.
dit is een bestand dat tijdens het opstarten van de pc 'gelezen' en 'uitgevoerd' wordt. waarschijnlijk staat er in dat bestand geschreven dat de pc elke keer bij het opstarten een bestand moet downloaden en/of activeren.
dat bestand is het echte virus en daar reageert jouw virusscanner dus meteen op, zonder de veroorzaker (die autorun.inf) te verwijderen.

een autorun.inf hoort niet op de harde schijven te staan, dus die moet weg!
dit is meestal een verborgen bestand en om deze zichtbaar te maken moet je eerst bij de map opties instellen dat de pc verborgen bestanden zichtbaar maakt.
als je dat gedaan hebt, zie je als het goed is op een of op alle partities van je schijven die autorun.inf staan.
klik daar met de rechter muistoets op en kies voor 'openen met' en kies dan 'kladblok'.

nu is de inhoud van die autorun.inf zichtbaar en kan je zien welk programma (het virus dus) elke keer anageroepen wordt.
zoek dit bestand op en verwijder dat bestand van de pc.
verwijder daarna ook alle autorun.inf bestanden die in de 'root' van de harde schijven staan en start de pc opnieuw op.

het probleem zou nu uit de wereld moeten zijn.

sorry, maar ik kon weer niet inloggen!

is een goede tip, maar f-secure verwijdert bij het opstarten de tr. en geeft dat ook aan door te zeggen, verwijderd. dus..ik heb het advies gevolgd, maar ik kon nu natuurlijk niets meer vinden. en als ik nu weer opstart wordt die weer aangemaakt en gelijk weer verwijderd. moet ik soms terugzetten bij f-secure? uit de quarantaine halen???

bedankt voor de moeite.

en trouwens...xs4all en f-secure zelf weten het ook niet! heb xs4all aan de tel gehad en fs in de chat. ze hebben geen idee!

nee, ik denk dat je mij niet goed begrijpt.... op de schijf staat waarschijnlijk ergens een verborgen bestand met de naam 'autorun.inf'.
dit bestand is niet het virus
dit bestand haalt telkens bij het opstarten van de pc het 'echte' virus binnen en dat virus wordt dus door de virusscanner gepakt, niet het autorun.inf bestand.
dat autorun.inf bestand moet dus handmatig verwijderd worden, zodat de pc niet meer de opdracht krijgt om het virus binnen te halen.
heb je wel gekeken op de schijf of schijven of dat bestand er (verborgen) stond?