Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 23-03-2012 15:06:36
Geldzaken & Recht

Alleenverdieners weer de klos/aanrechtsubsidie

We hebben het over een heffingskorting dat onderdeel was van man's inkomen. dat is er even uitgehaald, juist om een emancipatoir gegeven te realiseren: vrouwen die veroordeeld zijn om thuis te zitten omdat ze vanwege omstandigheden niet kunnen of mogen werken een zetje in de rug te geven. dit was onderdeel van nog veel meer maatregelen, maar dat terzijde.

het afbouwen van deze heffingskorting is, nadien gezien, derhalve als een loonsverlaging aan te merken. de enige die iets met de heffingskorting en met stelen te maken heeft is deze regering.

zie die heffingskorting nu gewoon eens als een beetje inkomen voor de vrouw. vergelijkbaar zou zijn als van een man ineens een percentage van zijn inkomen wordt ingehouden door de werkgever omdat de werkgever het even moeilijk heeft in een tijd van recessie. iedereen zou van diefstal spreken, de regering zou haar justitieel apparaat ter beschikking stellen om deze uitwas te bestraffen en ongedaan te maken. zo niet als de regering hetzelfde doet met de heffingskorting. geen vrouwe justitia is dan in de buurt, nee stelen mag opeens wel.

de regering staat dus boven de wet, iets waarvan we hebben geleerd dat dit knaagt aan de rechtsstaat.

mensen die mijn forumbijdragen volgen kennen mij inmiddels als iemand die deze regering verfoeit. het is ook niet niks, de zorgvuldig opgebouwde rechtsstaat met haar voorzieningen te zien worden afgebroken, terwijl juist heel veel onnodige zaken blijvend worden gefinancierd.

in deze tijd is het nog steeds mogelijk dat de overheid, op alle drie niveau's, particuliere onderzoeksbureautjes opdrachten geeft om met rapporten te komen die de behoefte van de hobbyneven in den haag bevredigt, dus een soort onderbouwing voor snode en vooral dure beleidsplannen. deze plannen leiden er vervolgens toe dat mensen met weinig inkomen van wat ze nog hebben nog meer moeten inleveren.

in een tijd dat ons dure geld naar een missie in kunduz gaat, waarvan iedereen weet dat deze inmiddels al niet meer het predikaat mag dragen waarvoor mandaat is gegeven en derhalve het geld als weggegooid mag worden beschouwd, gaat deze regering gewoon door met het uitgeven van tonnen per dag aan belastinggeld.

in een tijd dat miljoenen euro's worden besteed aan het verstrekken van aftrek voor hypotheken t.b.v. mensen met salarissen van boven honderdduizend gulden, waar deze aftrek was bedoeld voor mensen die nauwelijks het inkomen hadden om een huis te kopen, dus zeg maar van net boven de grens waarop nog sociaal gehuurd mag worden, zo'n 43.000 euro, wordt de kinderopvang deels afgebouwd, waarbij vrouwen terug kunnen uit hun niet lang geleden vol trots verworven banen om er achter te komen dat inmiddels de heffingskorting in een sloopfase is beland.

in zo'n tijd beginnen mensen elkaar af te vallen, iedereen denkt ineens aan zijn eigen positie. de 'haves' tegen de 'not haves', ofwel de welgestelden komen te staan tegenover de armoedzaaiers. als hier nog mensen op dit forum zitten met een beetje een fatsoenlijk leven zou ik ze dit willen vragen: gun dat nu ook die ander eens door wat meer solidair te zijn. de mensen die zich inmiddels tot de armoedzaaiers rekenen zou ik willen vragen: gun de mensen die iets meer hebben wat ze hebben, u wilt het in de toekomst ook graag weer bereiken.

een forum is een plaats waar je volgens mij je mening moet kunnen neerzetten. doe dat niet ten koste van een ander die hetzelfde recht heeft. een beetje respect voor de ander heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.