Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

loreleigil
loreleigil - 26-03-2012 13:52:50
Voeding & Gezondheid

Parkeerkaart invalide

[quote=hgverwoerd schreef op maandag 26 mrt 2012, 13:14]zo onafhankelijk is deze bedrijf arts niet geweest hij kreeg van de gemeente zelfs een medische gegevens over mij een oude 6 jarige gegevens van de ggd via de gemeente die deze gegevens zelfs jaren bewaart van de burgers en die sturen ze dan ook door naar deze partukelier bedrijf arts toe.
even een verschil, u bent beoordeeld door een keuringsarts, geen bedrijfsarts. da's echt een belangrijk verschil. de keuringsarts is wel onafhankelijk, hij werkt niet bij de gemeente, maar bij een extren bedrijf dat keuringen uitvoert. hij wijst een aanvraag ook niet af of toe, hij geeft enkel een advies aan de gemeente en die mag daar vanaf wijken. de arts krijgt gewoon betaald of hij nu een positief of negatief advies geeft, dat maakt niet uit. dus hij is echt onafhankelijk. als u in het verleden een voorziening via de wmo (voorheen wvg) of al een gpk heeft aangevraagd, worden deze gegevens inderdaad bewaard. en dat is logisch. het kan namelijk veel tijd en geld schelen. iemand die 'vage' klachten heeft zal iets uitgebreider beoordeeld worden, maar iemand met bijvoorbeeld zware ms zal niet een hele molen met bureaucratisch geneuzel hoeven doorlopen, omdat ms nooit meer overgaat en vaak blijvende schade aanricht. het hangt dus geheel van de beperking en het ziektebeeld af. ikzelf heb ook voortschrijnende ziektes die enkel erger worden. dan is het handig dat de medische gegevens (die ik vrijwillig heb verstrekt bij een eerdere aanvraag) worden bewaard. dan hoeft de keuringsarts enkel de oude gegevens door te nemen en even te kijken hoe de situatie nu is. dan scheelt dat geld, want een volledige nieuwe keuring is dan overbodig.