Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 01-04-2012 10:40:50
Vrije tijd & Tuin

Roundup (glyfosaat) is een zegen

[quote=festinger schreef op zondag 1 apr 2012, 02:44]mooi verhaal, maar als er geen tekentjes opstaan zal het wel goed zijn.

ja, of het wordt wel uit de handel genomen.
ik reageerde op de opmerking van kassa dat er geen tekentjes op staan. waarom die er niet op staan, daar ging kassa! dan weer niet op in. er zitten geen bijtende of anderzins direct schadelijke stoffen in glyfosaat, dus die tekentjes hoeven er niet op te staan.

[quote=festinger schreef op zondag 1 apr 2012, 02:44] nog mooier is dat roundup via de bladmondjes de plant incluis wortelstelsel middels enzymen laat afsterven.

wat bedoelt u met mooier?
het is gewoon een feit. en enzymen zijn gewoon stoffen die een plant aanmaakt. sterker nog, uw lichaam maakt ook enzymen aan.

[quote=festinger schreef op zondag 1 apr 2012, 02:44]
en ja het is afbreekbaar want je moet na een tijdje dit spul opnieuw gebruiken want het onkruid tussen de tegels komt gewoon terug.{/quote]

over afbreekbaarheid heb ik niets gezegd, maar u raakt hier wel een goed punt aan. glyfosaat is niet heel erg goed afbreekbaar en daar zijn ook de grootste zorgen over. het wordt al 35 jaar zo massaal gebruikt dat de concentraties in oppervlaktewater en grondwater flink toenemen. grote schadelijke gevolgen bij de mens zijn nog niet aangetoond, maar er zijn zeker grote zorgen over de toenemende concentraties.
dat het onkruid gewoon terug komt is logisch. glyfosaat wordt niet via de wortels opgenomen, uitsluitend via de huidmondjes. het onkruid (maar ook alle andere planten) gaan dood als ze het via de huidmondjes opnemen. het grote nadeel is dat het ook uitspoelt in het grondwater en de vraag is of dat voor mens of dier gevaarlijk is.

[quote=festinger schreef op zondag 1 apr 2012, 02:44]dus is het niet schadelijk. zullen we morgen afspreken een bekertje glyfosaat te drinken en jij eerst.

ik drink ook geen glaasje afwaswater, zeker geen glaasje gloor. ik durf best een beetje glyfosaat tot me te nemen, maar lekker zal het allerminst zijn. poep is toch ook niet gevaarlijk voor het milieu, maar ga jij voor je lol even je eigen drol opeten? dit is echt een drogreden.