Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

li
littlegamer - 02-04-2012 13:54:24
Elektronica & TV

Groepsschakelaar valt uit na aansluiten computer

Hier spreekt een elektrostudent. ik ben niet echt overtuigd van freya, gsm en willemo zitten inderdaad al een stuk warmer.

de drempelwaarde voor een aardlekschakelaar ligt in ieder geval iets hoger, 40ma. het vinden van een lekstroom is zonder meetapparatuur best lastig. een tip die ik wel kan geven is om een verloopje te maken of een stekkerdoos te modificeren waarbij de randaarde _niet_ aan het stopcontact vast zit (dus alleen een fase en de nul). met je handen kun je dan voelen of er spanning zit op de behuizing.

getuige het feit dat dit probleem sporadisch optreedt betekent dat er sprake is van een kleine lekstroom waardoor je dit veilig kan doen. ik zou dit niet aanraden bij een apparaat waar de aardlek zeker van doorklapt, want dan is de stroom te groot en is de kans op kortsluiting (dus een opdonder) ook een stuk groter geworden.