Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jp
jp1971 - 03-04-2012 19:40:27
Vrije tijd & Tuin

Welke planten voor 'arme' zanderige grond?

Duinflora misschien. het is me wel eens opgevallen dat er aan de kust (boulevards) geeneens bomen groeien. alleen helmgras. maar dat zal ook wel met het zout te maken hebben.

heide is een van de eerste plantjes die op zandgronden voet aan de grond weet te krijgen. met zijn wortels houdt heide het zand vast en voorkomt zo dat het gaat stuiven. zandgrond is arm aan voedsel, maar heide kan er toch overleven door ruilhandel met een speciale schimmel. de schimmel maakt stikstof vrij die de heide nodig heeft en omgekeerd geeft heide voedingsstoffen aan de schimmel terug. heide verrijkt dus de arme zandbodem, die daardoor geschikt wordt voor andere planten om te groeien.