Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jongejonge - 03-04-2012 20:24:47
Garantie & Verzekeringen

Graaien van verzekeraar?

Er zijn/komen nieuwe provisieregels. dit omdat alles transparant moet zijn.

klaarblijkelijk heeft de verzekeraar de administratiekosten uit de premie gehaald waardoor de premie lager wordt en worden nu de pakketkorting over deze lagere premie berekend. de administratiekosten voor de verzekeraar worden nu apart in rekening gebracht en daarbovenop nog de kosten voor de tussenpersoon en de assurantiebelasting.

of dit zomaar kan? zolang er geen wettelijke regels worden overtreden is er niks aan de hand en zal de verzekeraar dit mogen doen.

de enige vraag is of de hoogte van de in rekening gebrachte administratiekosten in relatie staan tot de gemaakte administratiekosten. ik kan me voorstellen dat bijv. 50% administratiekosten over de netto premie, dus zonder aftrek pakketkorting, wel wat aan de hoge kant is.