Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 12-04-2012 09:42:57
Geldzaken & Recht

Alleenverdieners weer de klos/aanrechtsubsidie

@ftm. als u denkt dat u belasting betaalt om ambtenaren aan het werk te houden, dan vraag ik u oprecht te antwoorden op de volgende vraag: wie hoest uw bruto inkomen op? dat doet het bedrijf waarvoor u werkt (indien u al werkt). een deel daarvan wordt aan de belasting betaald, technisch gezien uw geld, maar u hebt lang van zijn leven nog nooit netto in handen gehad wat u bruto verdiende. dus kunnen we zeggen dat door het ondernemersschap van uw baas de werkgelegenheid ontstaat waaruit onder andere trapsgewijs de ambtenaren weer worden betaald. omdat de ambtenaren bruto salarissen verdienen maar netto ontvangen wordt het verschil weer teruggegeven aan de overheid enz.

rondpompen van geld? ja, dat moet u vooral zo noemen. wellicht dat u een uitkering ontvangt of in de toekomst een uitkering nodig heeft. vraagt u rustig de overheid om het geld van uw uitkering niet meer rond te pompen, onder andere in de richting van uitkeringsgerechtigden, dus u in dat geval.

als u in dit land alles geregeld wilt zien zonder inzet van ambtenaren moet u daarvoor even iets bedenken. niemand is gek op ambtenaren als het gaat om hun inzet, die is vaak onder de maat. maar pas als u uw teveel betaalde belasting niet meer terugkrijgt onderneemt u stappen, eerder niet. want dat zou werkelijk betekenen dat waar u recht op hebt niet meer kan worden betaald, immers: daar heb je toch weer mensen voor nodig. mensen die we ambtenaar noemen.

o ja, u wilt graag dat er mensen zijn die boeven vangen, of vangt u ze allemaal zelf? ja, in dat geval kunt u 60.000 ambtenaren met een zwart-blauw pakkie ook ontslaan, scheelt toch gauw 10 euro in uw portemonnee (die er heel makkelijk wordt uitgehaald zonder dat u weet wie u moet bellen om de dief te pakken).

ziet u hoe makkelijk u in een discussie iemand onderuit kunt halen? klopt mijn verhaal? zo min als dat van u, maar het bewijst wel dat u eerst moet nadenken voordat u aan een discussie begint. rechtse hobby's zijn namelijk net zo misbaar als linkse. laat mij maar werken in plaats van hobby's bedrijven. dat laat ik dan maar aan u over.

@zonnewind. u hebt wel heel erg weinig vertrouwen in uw medemens. een mens zal heus niet thuis blijven met zo'n 600 euro's in de maand. als u dat wel wilt doen is daar niks mis mee wat mij betreft. want in dat geval is er toch voor een van de vele werklozen ineens weer werk. ik hoop voor hun dat u nu een leuke baan hebt. indien dat niet zo is snap ik u ineens wat beter...