Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

drbeetle
drbeetle - 13-04-2012 13:03:25
Voeding & Gezondheid

Jarenlang verkeerde sterkte lenzen, ergens melden?

Het is een vreemd verhaal, maar ik wil toch nuances erin aanbrengen.
aanpassen van lenzen is beslist niet makkelijk. en ik denk dat er veel problemen opgestapeld zijn die samen het probleem veroorzaakt hebben.

een kwart sterkte (0.25) kost ongeveer 10% van je gezichtsscherpte. met een verschil van 2 dpt. kost het je dus 80% zicht. en dat is echt heel veel.
maar er speelt ook weer wat anders mee.
als de lens te vlak is aangepast, de bcr, ontstaat er tussen de lens en het oog een sterk negatieve traanfilm. deze zal er voor zorgen dat de contactlens meer + moet hebben om het zicht te verbeteren. door het "knijpen" met de ogen kan de vorm van de lens weer iets veranderd worden waardoor het zicht enigzins verbeterd maar beslist niet optimaal kan zijn.

controle van de lenzen 2 keer per jaar is goed. maar als het altijd met lenzen in gebeurd dan niet. in ons bedrijf worden de lenzen het ene half jaar met lenzen in gecontroleerd, een half jaar later moet de klant met de lenzen uit komen zodat we de maat van de lenzen ook kunnen controleren.

nu wat betreft de vraag van de vraagstelster.
problemen bij de opticien of optometrist kun je indienen bij de geschillencommissie van de nuvo. maar dit kan alleen als u de producten heeft aangeschaft bij een bedrijf wat aangesloten is bij de nuvo. deze bedrijven kunt u vinden op de website van de nuvo of herkennen aan een deursticker.