Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-04-2012 23:26:40
Geldzaken & Recht

Schenkingen/erven

Luister vladja, ik heb er met mijn neus bovenop gestaan, het zijn geen vreemden voor me. het was een schenking, geen lenng, dat weet ik toch wel beter dan jij, jij kent ze helemaal niet. er is ook belasting over betaald, het was een toestand indertijd, want de zoon (vriend van mij) was het er niet helemaal mee eens, die wil juist geen cent van zijn ouders aannemen en vond zijn zus hebberig maar ze leven niet in onmin met elkaar. alles is gedocumenteerd door de notaris. en dat heeft allemaal te maken met de erfenis. nu de vader dood is en de moeder niet meer zo lang heeft te leven gaat het allemaal weer spelen. en jouw beeld van rijke mensen die geen belasting willen betalen is hier krom. het zijn heel gewone boerenlieden van het platteland, maar door de enorme hoeveelheid grond die ze bezaten en verkocht hebben, zijn ze 'per ongeluk' rijk geworden. ze doen niet aan 'zo min mogelijk belasting willen betalen'.

waar spreek ik mezelf tegen? het is gewoon zoals het is. met de erfenisverdeling krijgt de zoon een groter deel van de erfenis dan zij. zo staat het bij de notaris genoteerd.

ik ben geen juriste, maar ik weet wel dat het indertijd zo is gegaan.