Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 16-04-2012 21:25:25
Computers & Telefonie

Sony valt onder de eu garantie wet!!?

[quote=ikbenik schreef op maandag 16 apr 2012, 21:00]....
zoals jij het uitlegt is de verkopende partij verplicht om minimaal twee jaar garantie te verstrekken, terwijl dat helemaal niet zo is.
....
nee, dat schrijf ik helemáál niet......
ik schrijf dat de europese regelgeving een garantieperiode van 2 jaar voorschrijft en dat nederland de europese regelgeving niet volgt. en dat mag, omdat nederland regels hanteert die verder gaan dan de europese regelgeving.

we kunnen wel gaan touwtrekken om de juiste benamingen en termen, maar daar heeft de ts niets aan. waar het om gaat is dat je in nederland géén recht hebt op 2 jaar garantie, maar gewoon 1 jaar garantie hebt, met daar bovenop 'het recht op een deugdelijk product, zolang als je dat van een product mag verwachten'. en dat houdt in de meeste gevallen in dat je dus ook ná 1 jaar (afhankelijk van het soort product 2, 3, 4, of nog langer) bij je leverancier kunt aankloppen. en of dat nu 'garantieperiode', 'wettelijke garantie' of 'conformiteit' heet, dat zal de koper verder worst wezen.

freya