Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sm
smartsys - 18-04-2012 14:40:45
Huishouden & Energie

Kosten vervangen gehuurde energiemeter?

[quote=skyjack schreef op woensdag 18 apr 2012, 14:05]ik denk dat er een groot verschil is tusen het vervangen van een meter op verzoek van de eigenaar van de woning terwijl er niets mankeert aan de meter en vervanging van een meter die niet meer functioneert.

als uw meter prima in orde was en op uw verzoek de meter wordt vervangen omdat u ook energie wil kunnen terugleveren, dan lijkt het me niet meer dan redelijk dat u daarvoor moet betalen. er is immers geen noodzaak tot vervanging en ook geen verplichting om een meter te leveren die ook voor teruglevering geschikt is.

mho

ik deel deze mening niet.

de meter welke in mijn woning aanwezig was, registeert onvoldoende. aangezien de netbeheerder verantwoordelijk is voor het juist doorgeven van meetgegevens aan de energiemaatschappij dient men dan, dunkt mij, ook te doen als het in hun "nadeel" werkt. als er ook maar een kleine indicatie is dat een meter te weinig aangeeft en het dus in mijn "voordeel" werkt, duurt het heel kort eer men op de stoep staat om de meter wel gratis te vervangen.
naar mijn mening kon de netbeheerder niet aangeven hoeveel energie en van en naar mijn woning getransporteerd werd en dus blijft men in gebreke t.o.v. wat ik met hun ben overeengekomen.
ik betaal voor plaatsing, onderhoud, vervanging en eventueel verplaatsing of wegneming van de meetinrichting en het opnemen, schatten, verwerken en doorgeven van meetgegevens.
waarom moet ik nou nogmaals voor vervanging betalen omdat er nu sprake is van onjuiste meetgegevens in hun voordeel?

verder heb je geen keus voor wat betreft de netbeheerder en is liander de enige netbeheerder die extra kosten in rekening brengt voor het vervangen van een meter wanneer deze niet geschikt is voor terugleveren.