Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 18-04-2012 15:35:58
Computers & Telefonie

Sony valt onder de eu garantie wet!!?

[quote=tot15karakters schreef op woensdag 18 apr 2012, 15:28]u heeft recht op de opgegeven garantie wereldwijd tenzij het land van verkoop betere heeft.
dus 1 of ½ jaar garantie mag maar in nl geld de europese wetten dus 2 jaren!

dat is niet waar.
er bestaat geen europese wet die verplicht dat de verkopende partij of fabrikant minimaal twee jaar garantie moet geven.

weer zo'n persoon die garantie en "wettelijke garantie" door elkaar haalt. wanneer stopt dat onzin?

nogmaals:
die twee jaar in de europese richtlijn heeft betrekking op de aansprakelijkheid als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke het product op grond van de koopovereenkomst had moeten bezitten. dat heet de conformiteitsbeginsel en wordt ook wel "wettelijke garantie" genoemd.

de garantieperiode is een periode die zelf door de verkopende partij en fabrikant bepaald, waarbij ook de condities waartegen garantie verstrekt wordt en de rechten die men de koper toekent door de fabrikant en winkelier zelf worden bepaald.

hoe duidelijker moet ik het schrijven?

en de degene die steeds beweren dat volgens de europese richtlijn de verkopende partij verplicht is om minimaal twee jaar garantie te verstekken, graag een bron waaruit dat blijkt en wel ook waar het in die richtlijn zelf staat.

dat een jurist of organisatie dergelijke beweringen doet, is niet relevant.

wedden dat er niemand met dat bewijs komt?