Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bi
billie1 - 19-04-2012 03:11:57
Huishouden & Energie

Wat te doen aan alg in de vijver

Dit is een normaal verschijnsel dat optreed na een winterperiode.ook de sloten en plassen stikken dan van de alg,omdat er s,winters planten afsterven die in het voorjaar wanneer de temperatuur weer gaat oplopen langzaam weer gaan groeien.
daar in de natuur staat ook geen persoon met zijn busje bacterial klaar om in de sloot te gooien.momenteel is de temperatuur veel te laag die voor groei vd planten zorgt en zodoende de alg de boventoon voert.

als de temp stijgt en de planten harder gaan groeien wordt er dus veel voedsel onttrokken aan het water en zullen de algen het afleggen tegen de (hogere) waterplanten.of het nu draadalg/blauwe/groene alg is dit zijn (lagere)planten en mits u veel echte waterplanten heeft gaat u die strijd winnen zonder allerlei middeltjes.draadalg is inprincipe een ""goeie""alg dat betekend dat er met uw water niet veel mis is.bacterial kan nooit geen kwaad en versneld de opbouw van een goede bacterieen cultuur.

verder ga ik met @saint mee in zijn aanbevelingen, niet voeren zeker niet bij een temp van onder de 15 gr.
indien te veel vis,vis bestand terug brengen.
teveel aan draadalg mechanisch verwijderen
wanner temp hoog genoeg is echte waterplanten(snelle groeiers) bijplaatsen(mits te weinig aanwezig)
dus geen moerasplanten wat dit zijn langzame groeiers.
inbrengen van kikkerdril(heeft u al) die leven van algen.(kikkervisjes mag je niet vervoeren volgens de wet)
voor de rest de natuur de tijd geven, is ook afhankelijk wanneer het nu eindelijk eens echt voorjaar wordt en zoals er vele andere liefhebbers zijn die dan weer kunnen genieten van hun prachtige vijver.