Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 19-04-2012 15:16:22
Geldzaken & Recht

Huurverhoging/inkomen

[quote=sonjaatje schreef op woensdag 18 apr 2012, 13:32]ik heb er zelf geen moeite mee, maakt mij niet uit dat de woningbouw mijn inkomen weet of dat de belastingdienst deze doorspeelt.

vind het wel goed dat scheefwonen wordt aangepakt.
"scheefwonen is ontstaan doordat alle gemeenten in nederland te weinig bouwgrond uitgeven om de druk op de (sociale) woningmarkt zo hoog mogelijk te houden; zodat de huizenprijzen en grondprijzen vanaf de 2de wereldoorlog bijna steeds konden stijgen naar een absurd hoog niveau.

in amsterdam b.v. is er al vanaf de 2de wereldoorlog "woningnood", maar dat weerhoudt de gemeente amsterdam er niet van om tot op de dag van vandaag goede sociale huurwoningen te slopen en te vervangen door duurdere koopflats met erfpacht, die bijna niemand wil hebben en kan betalen!

verder staat in amsterdam 27% van alle kantoren leeg, maar men weigert op locaties waar woningbouw mogelijk is te bouwen.

verder wordt er in amsterdam geen bouwgrond uitgegeven terwijl dat er o.a. in ijburg wel is.

grondspeculatie over de ruggen van huurders en kopers is de werkelijke oorzaak van te weinig (sociale) betaalbare huurwoningen!

mooi voorbeeld van ongekende grondspeculatie is de blauwe stad!
landbouwgrond in the middle of nowhere a 17 euro per vierkante meter wordt daar nog steeds te koop aangeboden door de gemeente voor 200 euro per vierkante meter!

tja, dan is het niet gek dat "scheefwoners" geen kant op kunnen en worden gedwongen te blijven huren.