Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-04-2012 17:05:15
Geldzaken & Recht

Huurtoeslag: hoe bewijs je dat je niet samenwoont?

Het is geen zwart/wit gebied.
als je boodschappen voor je vriend doet kan dat al uitgelegd worden als samen 1 huishouding hebben. vooral als je over en weer dingen voor elkaar betaald.
zelfs getrouwde mensen kunnen op 2 adressen wonen en toch 1 huishouding hebben. bij de anw geld zelfs dat je samenwoont als je voor elkaar zorgt, financieel of anderszins.

volgens het svb (http://www.svb.nl/images/9199nx.pdf) is voor elkaar zorgen,

heeft een van u beiden geen eigen inkomsten? of houdt ieder zijn inkomsten en uitgaven strikt gescheiden? er hoeft niet per se een financiƫle bijdrage te zijn. van een gezamenlijke huishouding is ook sprake als beiden gebruikmaken van elkaars spullen en als de een de ander helpt met huishoudelijk werk, boodschappen doen, koken, samen eten, klusjes doen in en rond het huis, en verzorging bij ziekte.

hoe het er bij andere uitkeringen aan toe gaat weet ik niet, maar het zal niet veel verschillen denk ik.