Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
saint - 22-04-2012 18:13:57
Huishouden & Energie

Wat te doen aan alg in de vijver

Pas erg op met het toevoegen van huis keuken en tuin middelen in je vijver.
mijn advies aan jouw is, test ,of laat je vijverwater testen in een tuincentrum, op de samenstelling van het water. het tuincentrum zal je dan dingen proberen te verkopen. daarmee ga je het problemen bestrijden. mijns insziens, zonde van het geld.
wordt je gewezen op amoniak of nitriet in het water, dan pomp je elke dag 1/3 van je vijver leeg en vult dit weer bij met schoon drinkwater. amoniak en nitriet zijn zeer giftig voor je vissen. geen dure middelen kopen, schoon drinkwater is beter en goedkoper. waarschijnlijk is je nitraat waarde van het water veeeeel te hoog. nitraat is een voedingsstof voor planten ( waaronder alg). na de winter weinig plantengroei, vaak een algen explosie. planten gaan groeien en nemen het over van de algen.
remedie, bodem schoon maken en water verversen, zorg er verder voor dat er voldoende planten in de vijver staan.
ik weet niet waar jou vijver van gemaakt is, maar als het pvc of rubber doek is kijk dan uit met harken en andere scherpe dingen, voor je het weet heb je een lek. bacteriën is goed voor de omzet van de winkel. deze komen na verloop van tijd vanzelf in de vijver. succes.