Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-04-2012 02:35:32
Elektronica & TV

Ziggo storing hd ned 1 &b2 en eredivisie live

Poltol schreef op maandag 23 apr 2012, 00:31: af en toe klikt de tv en is het beeld heel even "bevroren".

vr.gr. poltol*klikt* de tv? als in mechanisch? (linesync relais ofzo?) wow.. dat zou dan wel zo ongeveer museum-ready apparatuur zijn?

maar sorry - effe wat serieuzer - dat bevriezen: voor kleine storingen is digitaal minder gevoelig dan analoog, ze worden weggerekend.. maar grotere storingen (die "vroeger" alleen maar wat extra sneeuw in je beeld gaven) vallen nu heel wat meer op.. missende (video of audio) frames zie je echt wel.. oudere decoders gaven dan een zwart beeld, recentere houden het vorige beeld, maar hoe dan ook, het valt echt wel op (en als ze dan nog eens de incrementals over het huidige beeld gaan doen... leuk effect, maar het duurt dan weer even tot alles weer in sync is)..

maar idd - een versterker is zelden 100% lineair over het hele spectrum en de hele versterkings range.. dus overversterken werkt niet goed.. en storingen versterken, zoals al eerder in deze thread gemeld, ook gezellig mee..

kan je niet ergens wat signaal waarden uit je decoder lospeuteren? dan kan je wat dingen proberen (meer/minder versterken, andere kabels, andere connectoren, netjes de video *achter* de deco zetten (op de rf out, na de eventuele radio splitter) in plaats van ervoor zoals vroeger.. enz enz..) signaal waarden zie je meestal eerder iets aan dan aan het beeld/geluid (met het blote oog dan), hoewel je je ook weer niet moet gaan doodstaren op die waardes..