Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-04-2012 15:58:44
Garantie & Verzekeringen

Autoschade door 4 jarige

De wetgeving maakt het volgende onderscheid: "de auto wordt niet meer als deelnemend aan het verkeer aangemerkt wanneer de auto veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen".

lastige taal, maar feitelijk valt alle schade die je met/door een motorrijtuig maakt onder de autoverzekering, dus ook bij in-/uitstappen wanneer je met de auto hebt gereden en de auto parkeert. ook schade die je met/door een auto maakt wanneer de auto al een tijd geparkeerd staat, maar niet op een veilige plaats (gek gezegd bv parkeren langs de autosnelweg) is schade die onder de autoverzekering valt.

het wordt anders wanneer de auto veilig staat geparkeerd en iedereen de auto heeft verlaten, maar wanneer een kind daar later alsnog schade mee/aan toebrengt. in dit geval wordt de auto voor de schade-afwikkeling niet meer als 'motorrijtuig' behandeld, en kan de schade dus geclaimd worden onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (avp).

als je kind dus 'teruggelopen is naar de auto en de deur ongevraagd en enigzins onhandig heeft geopend waarbij een andere auto is beschadigd, dan kan er sprake zijn dat je een beroep kunt doen op de avp.

bij schade die je claimt onder de motorrijtuigenverzekering gaat schade ten koste van no-claim (behoudens eventuele no-claimbescherming in de polis). bij schade die je claimt onder de avp is geen sprake van no-claim. mogelijk wel van een eigen risico als je hiervoor hebt gekozen bij het afsluiten van de polis.