Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-04-2012 16:34:31
Garantie & Verzekeringen

Autoschade door 4 jarige

Hanneke schreef op woensdag 25 apr 2012, 15:12:
...........
mostertpot:
wat u zegt, klopt helaas niet. het kind blijft op de eigen avp (nou ja, die van de ouders dus) verzekerd. en zoals gezegd, een passagiersrisico is een belangrijke uitzondering op de regel dat schade die wordt veroorzaakt door een motorrijtuig niet is gedekt op de avp. (maar dan moet de verzekerde wel een passagier van een niet-mede-verzekerde zijn, anders geldt het niet.)
want waarom zou een kleinzoon wel onder de verantwoordelijkheid (dat is iets anders dan verantwoording trouwens) van de bestuurder vallen, maar de buurvrouw die meerijdt naar de stad en bij het uitstappen de ernaast geparkeerde auto raakt, niet? precies daarvoor is het passagiersrisico dus.

waarschijnlijk typen we hier langs elkaar heen of ben ik niet duidelijk. ja, het kind blijft vallen onder de eigen avp, maar schade aangericht aan bezittingen van degene die het kind tijdelijk 'in beheer' heeft valt daar niet onder. maar ik blijf verder bij mijn eerdere advies staan dat de vraagsteller gewoon bij de auto- als avp verzekeraar moet claimen, hij ziet dan wel hoe het balletje rolt. dit is risicoloos en uiteindelijk bepalen de verzekeraars hoe en wat. we kunnen hier honderduit schrijven, maar hier wordt de vraagsteller alleen maar kierewiet over dit complexe onderwerp.