Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-04-2012 17:09:52
Garantie & Verzekeringen

Autoschade door 4 jarige

Vladja,
voor veel mensen begint "geparkeerd staan met de motor uit" op het moment dat men de auto heeft stilgezet en het contact heeft omgedraaid, zonder dat men al uitgestapt is.
het in- en uitstappen hoort juridisch echter nog bij het deelnemen aan het verkeer, althans, op dat moment is men nog niet "veilig buiten het verkeer tot stilstand gekomen".
als je dus weet wat het spraakgebruik met betrekking tot geparkeerd staan is, gecombineerd met het feit dat ts zei dat het "bij het uitstappen" is gebeurd, concludeer ik daaruit dat het primair een wa-kwestie is en géén avp.
ik denk dat daarover het misverstand tussen u en mij is gerezen.
in de kern bedoelen we namelijk volgens mij wel hetzelfde. alleen heb ik in de loop der jaren waarin ik zelf avp- en verkeersschaden behandelde, geleerd/ondervonden dat wat mensen in het algemeen met "geparkeerd staan" bedoelen, iets heel anders is dan wat er in de wetgeving en jurisprudentie onder wordt verstaan. daarom ben ik wat voorzichtiger geworden met het concluderen dat er sprake is van buiten het verkeer tot stilstand zijn gekomen (wat u 'disculperende stilstand' noemde dat heeft namelijk zoals gezegd betrekking op schade tijdens verkeersdeelname) alleen omdat iemand zegt "geparkeerd en de motor uit". het gaat erom of men al was uitgestapt of niet, en dat lijkt hier niet het geval gezien de uitspraak "bij het uitstappen".
maar zoals gezegd, volgens mij zijn we het in de kern wel eens, alleen interpreteert u de berichten van ts anders dan dat ik het doe.