Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

da
dalanjo - 25-04-2012 17:31:39
Garantie & Verzekeringen

Levensverzekering

[quote=korietsie schreef op woensdag 25 apr 2012, 15:05]ik heb informatie aangevraagd aangaande een levensverzekering, ik krijg dan offertes van een overlijdensrisico verzekering.

deze kan ik aangaan voor 10 jaar. deze kan visa-versa, overkomt mij wat krijgt mijn partner geld en omgekeerd, heel mooi, tot zover ok.

maar hebben wij het geluk langer dan 10 jaar te leven, krijgen we geen cent
dus alle inleg weg....

kan iemand ons wijzer maken, een verzekering die als wij wel10 jaar ouder worden, wij dan geld krijgen van wat er ingelegd is al die jaren?



de offerte zoals u die is aangeboden is een overlijdensrisico verzekering.
wat u dan gaat verzekeren, is het risico dat u binnen de looptijd komt te overlijden.
is dat het geval, dan volgt er een uitkering.
is dat niet het geval, dan volgt er geen uitkering.

het voordeel van een risico verzekering is dat de premie meestal laag is, omdat u alleen het risico gedeelte betaalt. nadeel is inderdaad dat bij afloop van de verzekering, u de keuze heeft om of het contract te verlengen, of om dat niet te doen, maar er in geen geval een uitbetaling van een geldbedrag.

als u denkt over een levensverzekering, dan betaalt u meestal meer, en dat bedrag bestaat dan uit een "spaar" deel, en een risico deel. dit soort verzekeringen betalen wel uit bij het einde van het contract. dan betaalt hij namelijk het spaardeel uit.
de premi bij dit soort verzekeringen is dan ook vaak aanzienlijk hoger.