Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 26-04-2012 23:46:31
Geldzaken & Recht

Onze regering ???

"waarom betalen wij kinderbijslag uit aan personen die hun kinderen in buitenland laten wonen,men moet kinderbijslag uit betalen voor de kinderen die in nederland wonen of leven".

kinderbijslag is in nederland ingevoerd tijdens de 2e wereldoorlog en de bezetter van die tijd was daarvoor verantwoordelijk; ik heb die tijd niet meegemaakt ~ ik weet het van horen zeggen en weet er niet het fijne van.

ik heb er wel een mening over: ik sta al lang op het standpunt dat dit soort bijdragen van de overheid (ook wel fokpremie genoemd) moet worden afgeschaft mits het inkomen van een gezin zodanig wordt verhoogd dat deze vorm van subsidie niet meer nodig is. ik ga daarbij vanuit dat dit soort toelagen vooral bedoeld waren voor gezinnen die minder te besteden hadden....

tegenwoordig kan iedereen in principe er voor kiezen om kinderen te "krijgen" (mits dat biologisch mogelijk is..) of dat hij of zij iets anders met het "extraatje" doet.
ik laat het onderwerp "overbevolking" maar buiten beschouwing. dat wordt té gevoelig...