Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-04-2012 15:19:21
Garantie & Verzekeringen

Autoschade door 4 jarige

Dat is omdat in het verkeer de slachtofferbescherming hoog staat aangeschreven. auto's (of eigenlijk: alle motorrijtuigen) worden gezien als 'gevaarlijk'. dus is de wettelijke verzekeringsplicht ingevoerd. en de kentekenplicht.

iedere schade die door (een deel van) een auto wordt veroorzaakt tijdens het deelnemen aan het verkeer, of dat nou een aanrijding met die auto is, een aanhanger die losschiet, lading die eraf vliegt of zoals in dit geval een opengaand portier, wordt gezien als "veroorzaakt met of door een motorrijtuig".

het maakt dus niet uit wie van de inzittenden de schade nou veroorzaakt.
het portier = onderdeel van de auto, en met de auto werd deelgenomen aan het verkeer. precies daarvoor (schade door (delen van) auto's die deelnemen aan het verkeer) is de wa-verzekering.