Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

anduril
anduril - 27-04-2012 21:32:35
Geldzaken & Recht

Onze regering ???

Het woord kinderbijslag is inmiddels een paar keer langsgekomen. kinderen zijn nodig om de bevolking op peil te houden. ik zeg: "op peil" en dat betekent twee kinderen en zo nu en dan een derde, omdat het niet bij elk koppel 'lukt'. vier en meer kinderen lijkt meer op (de gevolgen van) een uit de hand gelopen hobby; mijn hobbies worden immers ook niet gesubsidieerd. vanaf het vierde kind zou er geen kinderbijslag meer moeten worden gegeven, of misschien zelfs kinderbelasting als we de overbevolking mee laten wegen; al was het maar om oververtegenwoordiging van bepaalde bevolkingsgroepen te voorkomen.
de kinderbijslag voor een tweede en derde kind zou best lager kunnen zijn dan die voor een eerste kind; zelfde bedje, kinderwagen enz.
terecht is de stijgende kinderbijslag bij het stijgen van het aantal kinderen (fokpremie!) inmiddels afgeschaft (voor kinderden vanaf 1995).