Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
timfelix - 02-05-2012 22:52:58
Voeding & Gezondheid

Wietpas

@mahadma

als je op die site kijkt zie je ook dat het een geestelijke afhankelijkheid is, dus het spul zelf is niet wezenlijk verslavend zoals sigaretten dat zijn. er zijn heel veel mensen, die zo nu en dan een jointje roken om te ontspannen, net zoals dat er mensen zijn die een wijntje nemen na het werk. ook staat er letterlijk dat de negatieve effecten niet bewezen zijn.

er zijn zelfs studies dat cannabis de longinhoud kan vergroten, het klinkt tegenstrijdig, maar de resultaten liggen er. en daarnaast is wietgebruik in veel landen gedoogd, maar mag het niet verkocht worden.

en dan even ontopic.

die wietpas is inderdaad een slechte ontwikkeling, stel je eens voor dat die gegevens op straat komen te liggen. er heerst helaas een antipathie tegen wiet en wietgebruikers, terwijl daar eigenlijk nooit problemen mee zijn. dat in tegenstelling tot mensen die teveel alcohol gebruiken en regelmatig agressief zijn.

slechte zaak dat je nu meer dealers gaat krijgen die geld willen gaan verdienen over de rug van de shophouders en toeristen. de enige goede oplossing is wiet gewoon helemaal legaliseren, accijns erover heffen en plantages opzetten.