Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kl
klotskop - 03-05-2012 16:00:35
Voeding & Gezondheid

Wietpas

Beetje jammer weer, ik ben geen gebruiker, heb wel als beveiliger gewerkt bij/in coffee shops.
een misverstand is dat de overheid weet wie er gebruikt. het is een gesloten club waar je lid van moet worden, en dan komt de overheid met een eigen wet in de knoop. de wet op de privecie als niet betalend lid mag de belasting dienst, en bij controle de gemeente/provincie en den haag niet in de boeken kijken. ergo niemand weet wie er in die lijst staan, behalve de club zelf. tenzij er een juridische reden is waar het om mee aan de slag gaat, maar dat geld ook voor de korfbal en voetbal club. dus dat is geen probleem, je loopt meer risico met je android telefoon en je face boek account.
het uittreksel van de gemeente die verplicht is kost ergens rond de 10 euro, een hoop shops geven je dan korting of wiet voor, het opvragen van zo een uittreksel hoeft men geen reden voor op te geven, deze kan ook zijn een verhuizing of sollicitatie.
tot zover geen problemen, nu het nut achter dit verhaal............ geen.
de gedachte is "de buitenlanders "weren en de drugs toeristen het land uit. leuk maar de handel gaat weer achter de kerk en de wiet taxies rijden zich scheel. de gebruiker weet niet meer wat hij krijgt, misschien zelfs een klap op de kop voor de centen of de wiet. handel weer terug naar de woonwijk en iedereen heeft er weer last van, de kwaliteit niet meer gecontroleerd en geen grip meer op de verkoop.
als de overheid zo graag de handel onder controle wil hebben en wil weten wat er omgaat zal men zelf kwekerijen op moeten zetten, kwaliteit te controleren, hoeveelheden en vervoer zijn we met een paar jaar van de staats schuld af.
ook de niet nederlandse gebruiker, voorbeeld een canadees zit hier voor een jaar voor zijn werk, is geen nederlander, is geen in inwoner van een gemeente en mag derhalve geen wietje halen, dan maar dronken de kroeg uit, tegen de kerk zeiken, de buurt wakker maken en naar je hotel terug, dat mag wel.

paal en perk stellen aan leeftijd, prima, en of dit nu 18 of 21 is, mij een biet, het is bij een ieder te controleren middels zijn id of paspoort. dit gaat nergens over en wederom slaat de overheid de plank flink mis.