Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zomerkoninkje
zomerkoninkje - 06-05-2012 20:28:34
Huishouden & Energie

Wasmachinepomp defect door gebruik kleurendoekje

[quote=robert vos schreef op zondag 6 mei 2012, 16:28]mijn (nieuwe) wasmachine is defect geraakt doordat een z.g. kleurendoekje de pomp heeft laten vastlopen. geen garantie zegt elektrolux vanwege externe oorzaak dus een rekening van 132 euro. de monteur van elektrolux/aeg vroeg voor de aanvang van de reparatie al:"gebruikt u soms een kleurendoekje ?" dit defect komt namelijk steeds vaker voor doordat het doekje in de wasmachine heel kein wordt en dan door de trommelgaatjes wordt opgezogen door de pomp, die vervolgens vastloopt. het record van de monteur was 10 doekjes in 1 wasmachine. bij mij was het na 1 keer al raak. op de gebruiksaanwijzing staat: volkomen veilig voor uw was en wasmachine. leg het doekje onder in de trommel. er staat niet dat dit doekje (net als bij beugel bh's) in een netje moet. de leverancier gebeld. men had er, in tegenstelling tot de dagelijkse ervaring van aeg/elektrolux, nog nooit van gehoord. ik moest maar een klacht indienen dat heb ik gedaan ingevolge het burgelijk wetboek onder het hoofdstuk productaansprakelijkheid, ondanks herhaald verzoek reageert de leverancier in het geheel niet.

wat moet ik nu doen?
is het wellicht en onderwerp voor kassa?


de fabrikant/importeur van het kleurendoekje aansprakelijk stellen voor de geleden schade, zij hebben verzuimd om een waarschuwing te plaatsen op de verpakking.

in de usa zou u ... voor de rechter (court of claims) kunnen dagen en flink wat smartengeld kunnen eisen, neem dan wel advocaat met "no cure, no pay"!