Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

raywin
raywin - 08-05-2012 14:50:26
Geldzaken & Recht

Is het 6 stappenplan van de 22 topeconomen wel de goede oplossing?


het kunduz akkoord houdt de woningmarkt op slot.
volgens de volkskrant van 5 mei 2012 krijgen starters (de motor van de woningmarkt) 40% tot 50% hogere maandlasten én 57% van de huizenbezitters onder de 25 jaar zitten met een restschuld, zodat verhuizen voor deze groep onmogelijk wordt.

over hervormingen kunnen wij nauwelijks spreken want het akkoord is grotendeels het cda, vvd en pvv standpunt, alleen moeten de nieuwe kopers nu 100% van de hypotheekschuld binnen 30 jaar afgelost hebben i.p.v. 50%.

in wezen blijven de voordelen voor de goedverdienende huizenbezitters gehandhaafd en is er zelfs een voorstel ingediend om deze groep met lopende hypotheken een extra bonus te geven als ze wat extra aflossen.

dat groenlinks achter dit voorstel staat is voor mij totaal onbegrijpelijk

in mijn voorstel is er géén onderscheid tussen de bestaande gevallen en starters, die nu 30 jaar in een keurslijf zitten opgesloten. in mijn voorstel zijn alle problemen na 14 jaar volledig opgelost.
de smoes, dat de overheid niet aan reeds lopende hypotheken mag rommelen is natuurlijk klinkklare onzin. de overheid rommelt nu al met vele regels en afspraken, denk maar eens aan de verlenging van de aow leeftijd.

alleen de partijen met “schone handen” zouden na gunstige verkiezingen het "kunduz akkoord" in de prullenbak kunnen gooien en hopelijk de woningmarkt uit het slop halen.

raymond