Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 09-05-2012 01:42:11
Huishouden & Energie

Wasmachinepomp defect door gebruik kleurendoekje

Het is natuurlijk absolute onzin om de fabrikant van de doekjes aansprakelijk te stellen, er zijn geen wettelijke voorschriften omtrent de minimum afmeting voor een doekje, zelfs geen aanbevelingen. die afmetingen zijn gemaakt n.a.v. de uitkomsten van enquêtes betreffende gewenste afmetingen die zijn binnengekomen. heel vroeger repareerde ik wel wasmachines en kwam nogal eens zakdoeken en ook sokken tegen buiten de trommel, nooit meegemaakt dat een pomp stuk ging maar ik acht dat niet uitgesloten. m.i. waren de pompen vroeger groter en sterker. ook is er nooit een fabrikant van sokken aangeklaagd omdat de sokken te klein waren! in alle gevallen was de manchet, de rubber ring tussen trommel en voorkant machine, los of zat er een gaatje in. door de gaten in de trommel naar buiten gezogen worden is uitgesloten aangezien die veel te klein zijn er geen vacuüm in de trommel ontstaat tijdens het afpompen. het water wordt niet afgezogen maar door de pomp via de afvoerslang naar boven de afvoerpijp ingepompt.
het aansprakelijk stellen van de fabrikant omdat er niet in de gebruiksaanwijzing staat dat een doekje er niet in mag lijkt mij een lachertje, net als de vrouw die de fabrikant van een magnetron aansprakelijk wilde stellen omdat haar hond, die ze in de magnetron had gestopt om na de gegeven wasbeurt te drogen, was ontploft. zij gaf als argument dat er niet in de gebruiksaanwijzing stond dat je geen hond kon drogen in een magnetron.
wel weet ik dat in veel gebruiksaanwijzingen staat dat kleine doekjes e.d. in een net moeten worden gedaan, lijkt mij ook logisch. misschien denkt de samensteller van de gebruiksaanwijzing aan iedereen als hij hoort: "nederland wordt steeds slimmer" en niet aan de uitzonderingen die dat niet zijn. de fabrikant van de magnetron zei dat hij kennelijk ten onrechte veronderstelde dat mensen die apparatuur bedienen over voldoende nuchter verstand beschikken om dat goed te doen en er anders vanaf moeten blijven.