Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elze30 - 09-05-2012 13:55:07
Voeding & Gezondheid

Discussie over de doorstart van het epd.

Beste moeder56,

persoonlijk heb ik meer redenen om tegen te zijn. misschien dat je hierover ook eens kan nadenken?
- ik kan geen vertrouwelijke informatie meer delen met mijn huisarts. bijvoorbeeld relatieproblemen. dit komt bij de laatste 5 consulten in het dossier van de huisarts te staan en is daarna te raadplegen door elke volgende vervanger, zolang als dit bij de laatste 5 consulten hoort. ga je bijvoorbeeld daarna jaren niet naar de huisarts, dan blijft dit ene consult je achtervolgen. de relatieproblemen zijn intussen niet meer relevant, en zijn ook bijna nooit relevant voor andere medische problemen. de informatie komt vanzelf tevoorschijn, ook als ik een vervanger raadpleeg voor bijvoorbeeld een gekneusde vinger.
- ik weet zelf niet wat er in mijn eigen dossier staat. ik vind dit onveilig en ongemakkelijk. misschien veronderstel ik dat er iets belangrijks in staat, maar ontbreekt die informatie toch.
- ik had veel liever de usb-stick gehad, die ik kan delen met elke zorgverlener naar eigen keuze, ook in het buitenland. dt geeft meer vrijheid en zeggenschap.
- specialisten hebben nog geen toegang: zij hebben alleen toegang tot het medicatieoverzicht.