Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hendrikbos
hendrikbos - 09-05-2012 17:31:31
Vrije tijd & Tuin

Roundup (glyfosaat) is een zegen

links m.b.t. roundup.
http://www.agriholland.nl/nieuws/artikel.html?id=137795&b=ah120509">agriholland (nederlandstalig)
http://www.responsibletechnology.org/roundup-backgrounder">the institute for responsible technology (engelstalig)

met enige verbazing heb ik deze discussie gelezen. al jaren is het mij bekend dat met het gebruik van roundup, ondanks alle positieve (rozengeur en maneschijn)berichtgeving (die met veel inzet en geld in de wereld wordt gezet door het biotech-bedrijf monsanto), niet alles rozengeur en maneschijn is.

in de usa en zuid amerika wordt het middel veel gebruikt. daar zijn dan ook al lange tijd de effecten van roundup bekend op de gezondheid van mens en dier.
dieren massaal die sterven, welke gehouden worden in de nabijheid van met roundup bespoten velden, zijn geen uitzondering.
mensen die direct na het spuiten met roundup ernstige gezondheidsklachten krijgen, en op de lange termijn chronische klachten ontwikkelen, die voor het gebruik van roundup niet aanwezig waren.
een voorbeeld:
in zuid amerika riep een arm gezin, wier woning in de loop der tijd was omsloten met gm-soja (monsanto) velden, de politie wegens ernstige overlast door bespuiting van de soja velden met roundup. toen de politie kwam, kregen de agenten binnen tien minuten acute verlammingsverschijnselen o.a. in het gezicht, en zijn toen halsoverkop weggevlucht. dit soort berichten zijn helaas geen zeldzaamheid.

wegens bovenstaande ergert het mij wanneer sommige mensen, hier in het land waar het leven zo goed is (ik weet dat alles relatief is), zo makkelijk spreken over iets waar ze overduidelijk onvoldoende vanaf weten.
om de discussie maar eenvoudig en realistisch te houden, stel ik:
dat het de praktijk uiteindelijk is die heeft bewezen en tot op deze dag bewijst, dat roundup schadelijk is voor mens en dier.
de inmiddels bekende schadelijke effecten op de gezondheid van mens en dier, bij het gebruik van roundup, staan echter in schril contrast op lofprijzingen van monsanto over zijn product "roundup".

wie serieus in het leven staat, doet eerst enig onderzoek voordat hij of zij met uitspraken komt en deze op het w.w.web plaatst. overduidelijk behoort csar en consorten hiertoe niet.