Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zi
zijderveld - 10-05-2012 17:24:20
Voeding & Gezondheid

Marktwerking :-(

Wij wonen in duitsland waar er nog wel gewoon een ziekenfonds is. bijdrage 1 persoon nog geen 90 euro, bijdrage familie met kinderen 157 euro (bij modaal inkomen) en je bent echt overal voor verzekerd, alleen voor bepaalde tandartszaken krijg je pas een vergoeding als je kunt aantonen dat je elk jaar naar de tandarts bent geweest.
de eigen bijdrage bestaat uit een receptbijdrage van 5 euro (niet voor kinderen onder 18 en niet voor een herhaalrecept) en 10 euro per kwartaal en alleen als je de dokter bezoekt.
het mooie is hier ook dat je gewoon rechtstreeks naar een specialist kan (bijvoorbeeld naar de gyneacoloog), mocht je in dat kwartaal ook nog naar de huisarts moeten, kun je een verwijzing van de gyneacoloog vragen voor de huisarts, dan hoef je niet nogmaals die 10 euro af te dragen.
dus al met al veel goedkoper en de verzekeringsmaatschappijen hebben zoveel geld in kas dat ze misschien de 10 euro per kwartaal aan eigen bijdrage schrappen.
ook belgiƫ heeft een veel goedkoper systeem, maar wat ons daar ook is opgevallen dat de kosten van behandelingen daar veel goedkoper zijn en minder lange wachttijden (voor bijv. een mri kun je er direct terecht en is ook meer als de helft goedkoper).
er moet dus nog meer veranderen (misschien minder managers en meer uitvoerend personeel?)