Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 10-05-2012 17:24:50
Voeding & Gezondheid

Marktwerking :-(

Blackpanter52 heeft gelijk, die marktwerking is een farce. ik heb altijd links gestemd,(dus niet pvda)
maar het moet gezegd, de sociaaldemocraten waren enthousiaste pleitbezorgers voor privatisering en marktwerking. tekenend wellicht voor het inslaan van deze neo-liberale dwaalwegen is de volkomen onbegrijpelijke draai van wim kok destijds, toen hij aankondigde dat de pvda zijn ideologische veren zou afschudden. nou, dat hebben we geweten! het aloude spreekwoord gaat nog altijd op, wat men zaait zal men oogsten. ben benieuwd waar samsom zijn akkertje mee zal gaan vullen.
ik vrees dat we nooit meer zullen terugkeren naar die goeie ouwe tijd toen er nog nutsbedrijven waren die uitstekend functioneerden, toen we nog een girorekening hadden voor het dagelijkse betalingsverkeer (kosteloos!), toen de n.s. nog niet waren opgesplitst in n.s. en pro-rail, toen de lagere inkomens uitstekend verzekerd waren tegen ziektekosten in het ziekenfonds, toen de post nog bezorgd werd door een werknemer van de p.t.t. die vaak jarenlang in dezelfde wijk werkzaam was en daardoor een vertrouwens persoon was, enz. enz.
mensen hebben blijkbaar de onuitroeibare neiging van alles te (willen) veranderen, ook als het gewoon zonder problemen goed functioneert. neem het onderwijs, sinds jaar en dag continu onderhevig aan de kippedrift van iedere nieuwe minister van onderwijs die ook zo nodig zijn/haar (stink)ei wil leggen. resultaat: een niet aflatende stroom berichten over teruglopende kwaliteit, al dan niet in vergelijking met het buitenland.
en wat dat allemaal niet kost, c.q. gekost heeft, dat is niet te becijferen, dus laat men dat maar zo want je zou eens kunnen schrikken van de aldus over de balk gesmeten bedragen.
maar laat ik positief eindigen. ondanks alle genoemde ongemak blijft nederland een prima land om in te wonen.